Vrijdag 8 mei 2015: Vernissage Het Pand te Gent

Onder grote belangstelling werd de tentoonstelling officieel geopend op vrijdag 8 mei 2015.

Marcel Reynaert, de organisator uit Gentbrugge van de groep Reyma nam het openingswoord voor zijn rekening. Hij gaf uitleg over het ontstaan van zijn club en de samenwerking met KIVT. Hij dankte eveneens Mieke Gedik, verantwoordelijke van het pand om ons in de gelegenheid te stellen deze unieke tentoonstelling te organiseren.

Voor de vereniging KIVT Zottegem nam Rita Podevijn het woord. Normaal doet Julien Van Damme het openingswoord, doch door zijn ziekte kon hij niet aanwezig zijn. De vertegenwoordigster van het stad Gent en fractievoorzitster, Mevrouw Schietecatte, belichtte het belang van kunst voor de maatschappij.

Voor deze vernissage hebben we verder beroep gedaan op de leden van onze vereniging KIVT.

Als eerste was het aan de beurt aan een jeugdig en beloftevol talent, Gwyneth Van Boegeld, die voor het muzikaal gedeelte instond. Het was duidelijk te horen dat ze niet aan haar proefstuk toe was. Daarna heeft Sigrid De Groote, historica, ons het ontstaan en de ontplooiing van “Het Pand” toegelicht. Dit gebouw heeft een lange geschiedenis en is bekend als een van de mooiste culturele gebouwen van de stad Gent. Als afwisseling daarop volgde Gwyneth met enkele prachtige liederen die op ons allen indruk maakte. Last, but not least, werd het woord verleend aan de ereburgemeester van Zottegem, de heer De Loor Herman, eveneens lid van KIVT.

De Heer de Loor sprak lovende woorden over KIVT en daarna had hij de eer om de tentoonstelling officieel te openen. Tot slot kon iedereen dan rustig de tentoongestelde werken bezichtigen, een 60-tal in totaal en elk kon zijn eigen mening geven over de werken. Over kleuren en smaken kan men moeilijk discussiëren.

Na het einde van het officiële gedeelte was het tijd voor een zeer geslaagde receptie.

Rita Podevijn