Zaterdag 30 april 2016:Vernissage Bekemolen

Wat vooraf ging:

Augustus 2015, vakantiewerking, een dagje schilderen en tekenen rond het restaurant de Bekemolen en omgeving te Mullem. De eigenaars van het restaurant waren toen echt onder de indruk van onze werken en waren erg enthousiast. Ze stelden voor om eens in het restaurant een tentoonstelling te organiseren. Zo een aanbieding konden we niet weigeren.

Uiteindelijk konden we een datum voor zo’n tentoonstelling vastleggen. 30 april 2016 voor de duur van twee maand. In samenspraak met de eigenaars en de Kon.Vereniging Kunst In Vrije Tijd Zottegem werden de beloftes omgezet in daden.

De voorbereidingen werden getroffen, de werken verzameld,de folders en affiches gedrukt en verspreid. De verzekering werd afgesloten enz...

Op zaterdag 30 april 2016 om 14u was het verzamelen geblazen voor het ophangen van de werken en het maken van allerlei hapjes. Bedankt Raymonde en Gratien en Hendrik voor het meehelpen tijdens het ophangen der werken. Ondertussen werden de hapjes klaargemaakt door Carine en Christa. Ze kregen van de uitbaters de keuken van het restaurant ter beschikking. Dit bleek een grote karwei te zijn. Ze zagen er echt lekker uit. Bedankt Carine en Christa.

Voor deze vernissage konden we beschikken over het volledige restaurant. Het restaurant werd voor deze aangelegenheid volledig gesloten, waarvoor onze dank.

Het werd stilaan tijd. De mensen kwamen binnen. Ze werden verwelkomd en genoten van de prachtige en rustige sfeer die het restaurant uitstraalde. Nog eventjes wachten op de schepen van cultuur te Oudenaarde, de heer Van Hove;

Mevrouw Rita Podevijn nam het woord en heette ons allen van harte welkom. Wat waren we blij dat Julien Van Damme ook aanwezig was. Na een korte intro kondigde Rita de schepen Van Hove aan.

De heer Van Hove nam het woord en heette allen eveneens van harte welkom. Hij prees de deelnemers met hun prachtige werken. Het zou de schepen van cultuur niet zijn om van deze gelegenheid gebruik te maken om ook de komende evenementen in en rond Oudenaarde aan te kondigen, met de vraag ook al deze evenementen te komen bezoeken. Er zijn er heel wat. Ook te Mullem.

Uiteindelijk werd deze tentoonstelling officieel geopend door schepen Van Hove. Hij wenste alle deelnemers nogmaals van harte proficiat met hun behaalde resultaten. Applaus volgde. Wegens zijn drukke agenda kon hij niet lang blijven, had nog dezelfde avond andere verplichtingen. Hij werd hartelijk bedankt dat hij zich kon vrij maken om hier in deze sfeer deze tentoonstelling te openen.

Het programma was nog niet gedaan. Vervolgens kondigde Rita ons zangeresje Gwyneth Van Boegeld aan om ons te verrassen met een drietal mooie liedjes. Iedereen zat met volle teugen te genieten van haar zangtalent. Na dit prachtige muzikaal intermezzo kondigde Rita de volgende spreker aan, de heer Marcel Reynaert, tevens lid van KIVT en lesgever te Gentbrugge in aquarel en creatief tekenen. In zijn betoog legde hij duidelijk uit wat kunst eigenlijk is. Hij prees ook de talrijke werken welke de deelnemers hadden tentoongesteld. Ieder werk op zich is uniek en wonderbaarlijk. Het toont de expressie, de kleurencombinaties, de uitdrukking, het inzicht van de kunstenaar enz... Na dit betoog gaf Marcel het woord terug aan Rita. Terug een muzikaal intermezzo door Gwyneth. Van harte bedankt voor deze mooie liedjes. Het was fantastisch en we hebben er echt allemaal van genoten.

Nu was het de hoogste tijd om de dorstigen te lessen. Rode en witte wijn, fruitsap en dergelijke werden rondgedeeld gevolgd door de lekkere hapjes. De werken werden grondig bekeken en beoordeeld. Hun bevindingen werden in het gastenboek neergepend. Iedereen was enthousiast en blij. Een fijne avond. Genieten maar. Vervolgens nog afwassen en opruimen. Eveneens bedankt Linda voor het spontaan aanbieden voor je hulp tijdens de afwas.

Als besluit: Het was een mooie en geslaagde vernissage. Bedankt voor allen die hebben meegeholpen om deze vernissage tot een succes te maken. Maar vooral van harte bedankt voor de eigenaars om het ter beschikking stellen van hun infrastructuur en de kans om onze werken daar in het restaurant te mogen tentoonstellen.

Alvast bedankt

Robert