Verslag tentoonstelling vakantiewerking 2021

Verslag "tentoonstelling vakantiewerking 2021" te Grotenberge in het O.C. "Ten Berg" van 1 oktober tot 3 oktober 2021

Op 1 oktober was er de opening van de tentoonstelling van tekeningen en schilderijen die gemaakt werden tijdens de maanden juli en augustus.

De secretaris verwelkomde de vele genodigden in zijn toespraak. Lieten zich verontschuldigen, dhr. Minister van Staat Herman De Croo en de schepen van cultuur Lieselotte De Roover. Na zijn uiteenzetting wat de vakantiewerking eigenlijk is en wat deze inhoudt, was het nu de beurt aan dhr. Bart De Clerck die een uniek instrument bespeelde. Iedereen zat in spanning te wachten op zijn optreden. Al spelend kwam hij naar voor, hij bespeelde een doedelzak en trad op in vol ornaat. Na dit optreden gaf Bart een woordje uitleg over het doedelzak spelen. Applaus volgde.

Nu was het de beurt aan onze burgemeester van Zottegem Jenne De Potter. Hij prees de vele deelnemers met hun mooie werken. Hun schilderijen en tekeningen getuigen van de pracht van de Vlaamse Ardennen. Op het einde van zijn betoog verklaarde de burgemeester de tentoonstelling officieel voor geopend. Applaus volgde.

Het was nu terug de beurt aan Bart om twee melodieën op zijn doedelzak naar voor te brengen. Terug applaus.

Na dit prachtige optreden van Bart was de tijd gekomen om enkele personen een klein geschenk te overhandigen. Deze zijn dhr. burgemeester Jenne De Potter, de ereschepen Paul Lievens, onze twee monitoren dhr. Paul Hellebosch en dhr. Marcel Reynaert en natuurlijk ook onze doedelzakspeler dhr. Bart De Clerck. Deze taak nam onze voorzitster mevr. Marie-Christine Van Caenegem op zich. Terug een daverend applaus.

Al de leden die hadden deelgenomen aan de vakantiewerking werd gevraagd om recht te staan om hun kunstmap in ontvangst te nemen.

Als slot werden alle aanwezigen uitgenodigd op de receptie, een hapje en een drankje en dit terwijl onze doedelzakspeler een laatste melodie ten gehore bracht.

Van harte bedankt aan allen die hebben geholpen en meegewerkt om deze tentoonstelling tot een goed einde te brengen. Nogmaals dank

Robert