verslag deelname domein kasteel van Lillare

Om 9u zouden we samenkomen aan de ingang van het domein. Vandaar zouden we onze locatie gaan opzoeken. Deze locatie was op een parking. Er waren al enkele grote open tenten opgezet. Navraag gedaan aan de verantwoordelijke waar onze locatie was. We kregen één van de grote open tenten toegewezen, maar mochten daar enkel de helft van gebruiken. Het was die dag koud en killig. Zo'n 12 graden en heel wat wind. In die tent een ganse dag blijven zitten kon niet. Onze penningmeester Marc en onze voorzitter Rudy reden terug naar de woonst van onze penningmeester om twee grote zeilen. Deze zeilen werden dan aan de grote open tent aangebracht om toch een beetje afgeschermd te zijn tegen de wind. Tafels werden gezet, stoelen gehaald en onze werken uitgestald. De opdracht was om in open lucht te gaan schilderen en wat reclame te maken voor onze vereniging. Het gaan schilderen kon niet doorgaan omwille van het koude en frisse weer. Zo rond 10u was er koffie met chocoladekoeken of croissants.

Plots hoorden we het geluid van een handbel. We werden uitgenodigd om naar een natuurfilm te gaan kijken. Vervolgens was er een interessante bespreking over de natuur en de klimaatopwarming. Daarna volgde er een debat over natuurbeheer en landbouw. Minister Diependaele was een van de deelnemers aan het debat. Alsook de burgemeester van Brakel, en iemand voor de landbouw. Het was al na twaalf uur dat we terug naar onze tent konden gaan om er ons middagmaal te eten: belegde broodjes. Er was niet zo veel volk, het was immers een frisse dag. Er was wel interesse en we moesten heel wat vragen beantwoorden in verband met het aquarel schilderen. Zels minister Diependaele kwam onze tent bezoeken. Ook konden we heel wat uitnodigingen voor onze Sinksententoonstelling overhandigen. Zo rond 16u kwamen twee muzikanten op het daar gezette podium en brachte enkele nummers. Het was een violist en een accordeoniste. Om 17u was het tijd om onze stand af te breken.

Samengevat: we kunnen niet klagen van deze dag. Het aantal bezoekers aan onze tent was beter dan op de vrijetijdsmarkt te Zottegem.

Robert